Omgeving

In de omgeving van de camping is van alles te beleven. U kunt bijvoorbeeld een mooie wandeling maken in de aangrenzende Waterleidingduinen en tussen de bloemenvelden. Binnen 10 minuten bent u met de fiets bij de Linneaushof: de grootste speeltuin van Europa, fantastisch voor de kinderen! De camping ligt vlakbij het strand, de Keukenhof en niet ver van Amsterdam, Haarlem en Leiden.

Door de centrale ligging ten opzichte van de Randstad en de kust biedt de omgeving een breed en gevarieerd aanbod van attracties en activiteiten. Hoewel Camping Vogelenzang hemelsbreed niet ver van de Noordzeekust ligt, maakt het voor auto's afgesloten karakter van het aangrenzende duingebied dat de dichtstbijzijnde stranden op ongeveer 10 kilometer afstand liggen. Camping Vogelenzang is daardoor geen typische strandcamping, maar wel een praktische uitvalsbasis voor dagtochten in de omgeving.

In de omgeving van onze camping vindt u verschillende bezienswaardigheden zoals:

De Keukenhof

De 7 miljoen tulpen, narcissen en hyacinten zorgen voor ruim 32 hectare aan geur en kleur. In de paviljoens wisselen 30 bloemen- en plantenshows elkaar af. De prachtige bloemenzee is van eind maart tot medio mei te bewonderen.

Slot Teylingen

De ruïne van Teylingen is gelegen op een eilandje in het dorpje Teylingen bij Sassenheim. De overblijfselen van het kasteel waar Jacoba van Beieren haar residentie had, zijn te bezichtigen.

Linnaeushof

In het naburige Bennebroek vindt u Europa's grootste speeltuin met meer dan 350 speeltoestellen. Voor iedere leeftijd is iets te beleven. Tevens is er voor bij slecht weer een binnen speelplaats. Kijk ook op: www.linnaeushof.nl

Space Expo - Noordwijk

Hoe werkt zwaartekracht? Wat is een zwart gat? Welke functie hebben satellieten? Ontdek het zelf op het zwaartekrachtplein, het satellietenplein of met de gravitatieput. Een bezoek aan Space Expo is een adembenemende én leerzame ervaring voor jong en oud.

Amsterdam

Dagje uit in Amsterdam? Binnen 35 minuten met de auto bent u er. Met de trein bent u er binnen 30 minuten. U kunt uw auto parkeren op station Hillegom (5 minuten van de camping).

Duinrell

Op Attractiepark Duinrell beleeft iedereen een spetterend dagje uit. Duinrell biedt plezier voor het hele gezin. Van de Waterspin en de Splash tot achtbaan Falcon en indoorspeeltuin Rick’s Fun Factory. Op Attractiepark Duinrell is er voor iedereen veel te beleven.

Madurodam

Madurodam is de kleinste stad van Nederland: een miniatuurstad. De gebouwen, maar ook de auto's en de vliegtuigen zijn 25 keer kleiner dan in het echt. Je voelt je echt een reus als je door de miniatuurstad loopt.

Kidszoo

Klauteren, klimmen, glijden, ravotten en spelend leren. Indoorspeeltuin KidsZoo is 100% avontuur en speelplezier voor kinderen van 1 tot 12 jaar én lekker luxe loungen voor ouders en begeleiders. Ontdek het zelf! Bij KidsZoo in Noordwijkerhout.

Museum De Cruquius

Voormalig stoomgemaal de "Cruquius" pompte van 1849 tot 1852 het Haarlemmermeer leeg en hield daarna de Haarlemmermeerpolder droog. Het oude stoomgemaal vormt het absolute technische hoogtepunt van het romantische stoomtijdperk in Nederland. In 1933 werd het buiten werking gesteld. De tentoonstelling toont stoomgemaal De Cruquius in zijn oer-Nederlandse context: de door de eeuwen heen nimmer aflatende strijd tegen water.
Het gemaal behoort tot de Top 100 van de Nederlandse rijksmonumenten.

Amsterdamse Waterleidingduinen

Dit gebied beslaat 3400 hectare en is het grootste natuurgebied aan de Nederlandse kust. U kunt er dan ook eindeloos wandelen door bossen, duinen en heide. Bijna overal kunt u van de paden af om lekker te struinen. En wie weet, misschien komt u nog een damhert, ree of vos tegen!

Bloemencorso

Van 20 april tot en met 22 april 2018 bruist het in de Bollenstreek. De optocht bestaat uit zo'n twintig praalwagens en wel meer dan dertig rijk met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens. Langs de gehele route is er voldoende ruimte voor de vele honderdduizenden bezoekers.
Vrijdagavond  21 april is er een optocht in Noordwijkerhout die begint om 21.15 uur.

Castlefest

De tuinen van Kasteel De Keukenhof in Lisse zijn van 2 augustus t/m 5 augustus 2018 het decor van hét Middeleeuwse fantasy buitenevenement in Nederland. Het terrein van het kasteel wordt gedurende drie dagen omgetoverd tot een levensechte Middeleeuwse stad met een uitgebreide markt en oude ambachten als smid, leerbewerking en beeldhouwen.

De Bollenstreek in de zomer

Beleef de Bollenstreek in de zomer! Want denk niet dat in de Bollenstreek niets meer te beleven valt zodra de bloembollen zijn uitgebloeid. Fietsen en wandelen kan bij uitstek in dit boeiende landschap met zijn duinen, bossen en landgoederen. Of maak een bezoek aan de historische steden Haarlem en Leiden en vergeet niet de prachtige kust en haar gezellige badplaatsen.

Noordwijk, Zandvoort en Langevelderslag

Op de boulevard flaneren, (midget)golfen, in de zomermaanden lekker bruinbakken op het strand; in de nabije badplaatsen is altijd wel wat te doen. Het brede strand van Langevelderslag is zelfs maar 7 km van Camping "Vogelenzang" verwijderd en met de fiets in een half uurtje te bereiken. Bij het strand zijn diverse eetgelegenheden en voldoende parkeerplaatsen.

Warmond

De Kagerplassen nabij Warmond staan garant voor waterplezier ten top! Spelevaren met een roeiboot, zeilen, of vissen, voor iedere water(sport)liefhebber wat wils! Het is tevens mogelijk om via een pontje het Kaageiland te bezichtigen, waar behalve een aantal authentieke huisjes een groot aantal restaurants zijn gevestigd. Tante Kee en de Twee Wilgen zijn zeker aanraders! (reserveren wel noodzakelijk)

Haarlem

Dagje uit in Haarlem? Binnen 20 minuten rijden met de auto bent u in de binnenstad van Haarlem. Met de trein bent u er binnen 10 minuten. U kunt uw auto parkeren op Hillegom station (5 minuten van de camping).

VVV's

In de omliggende steden en dorpen kunt u voor meer informatie terecht bij de plaatselijke VVV:

Haarlem
Leiden
Lisse
Noordwijkerhout
Zandvoort